Women Writers Quiz


The answers appear after the last question, number 16.


1. Who was called "the great and glorious pendulum" by Henry James?

a. Gwendolyn Brooks
b. Edith Wharton
c. Edna Ferber
d. Edith Hamilton

2. Where did Emily Dickinson live?

a. New England
b. California
c. Paris, France
d. Alaska

3. What native of Jackson, Mississippi wrote Delta Wedding?

a. Carson McCullers
b. Flannery O'Connor
c. Virginia Woolf
d. Eudora Welty

4. Where in the United States did Flannery O'Connor set most of her short stories and novels?

a. the South
b. the West
c. the East
d. Maine

5. Which of the following novels did Carson McCullers write?

a. Optimist's Daughter
b.A Saigon Party
c. Uncle Tom's Cabin
d. The Heart Is a Lonely Hunter

6. Where did Willa Cather grow up?

a. Nebraska
b. New Hampshire
c. New York
d. North Dakota

7. Who did Abraham Lincoln call "the little woman who started the Civil War"?

a. Dorothy Thompson
b. Louisa May Alcott
c. Harriet Beecher Stowe
d. Sue Grafton

8. Anne Bradstreet was what kind of writer?

a. historian
b. poet
c. screenwriter
d. playwright

9. Who wrote Little Men?

a. Louisa May Alcott
b. Harriet Beecher Stowe
c. Isak Dinesan
d. Mary Ann Evans

10. Who wrote, "Men seldom make passes / At girls who wear glasses"?

a. Lucy Stone
b. Virginia Woolf
c. George Sand
d. Dorothy Parker

11. Who wrote The Mill on the Floss?

a. George Eliot
b. George Sand
c. Gloria Steinem
d. May Sarton

12. Who wrote Mansfield Park?

a. Emily Post
b. Helen Hunt Jackson
c. Colette
d. Jane Austen

13. Which of the following novels did Virginia Woolf write?

a. Pride and Prejudice
b. To the Lighthouse
c. Women in Love
d. Memories Are Like Clouds

14. Who wrote The Ballad of the Sad Cafe?

a. Jane Austen
b. Virginia Woolf
c. Carson McCullers
d. George Eliot

15. Who said, "My mother was dead for five years before I knew that I had loved her very much."?

a. Lillian Hellman
b. Lady Astor
c. Shirley Booth
d. Clara Yacura

16. Which Baby Boomer wrote Memories Are Like Clouds?

a. Pamela Reed
b. Diana Dell
c. Cher
d. Sally Field


Answers: 1-b, 2-a, 3-d, 4-a, 5-d, 6-a, 7-c, 8-b, 9-a, 10-d, 11-a, 12-d, 13-b, 14-c, 15-a, 16-b

A Literary Quiz (Index)

MemorableQuotations.com

Memorable Quotations: Women Critics

Memorable Quotations: Women Editors

Memorable Quotations: Women Essayists

Memorable Quotations: Women Journalists

Memorable Quotations:
Women Journalists of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations: Women Novelists

Memorable Quotations:
Women Novelists of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations: Women Playwrights

Memorable Quotations:
Women Playwrights of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations: Women Poets

Memorable Quotations:
Women Poets of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations: Women Pulitzer Prize Winners

Memorable Quotations: Women Short Story Writers

Memorable Quotations: Women Writers

Memorable Quotations: Hannah Arendt
(Kindle Book)

Memorable Quotations: Jane Austen
(Kindle Book)

Memorable Quotations: George Eliot
(Kindle Book)

Memorable Quotations: Emma Goldman
(Kindle Book)

Memorable Quotations: Eleanor Roosevelt
(Kindle Book)

Memorable Quotations: Simone Weil
(Kindle Book)

Memorable Quotations: Virginia Woolf
(Kindle Book)

MemorableQuotations.com
http://www.memorablequotations.com