World Literature II Quiz

The answers appear after the last question, number 15.


1. Whose father was murdered by his serfs in 1844?

a. H. G. Wells
b. Dostoevsky
c. Tolstoy
d. Stalin

2. Who wrote the play Antony and Cleopatra?

a. George Bernard Shaw
b. George Orwell
c. John Milton
d. William Shakespeare

3. Who is the protagonist in Portrait of the Artist as a Young Man?

a. Stephen Dedalus
b. Raskolnikov
c. Charles Dodson
d. Tom Jones

4. What question does Plato discuss in his Republic?

a. What is comedy?
b. What is philosophy?
c. Why is the sky blue?
d. Is wine good for your heart?

5. Who wrote The Return of the Native and Jude the Obscure?

a. George Eliot
b. Thomas Hardy
c. Thomas Mann
d. Daniel Defoe

6. What is the pen name of Mary Ann Evans?

a. George Eliot
b. Jane Austen
c. Virginia Woolf
d. Henry Fielding

7. How old was Daniel Defoe when he wrote Robinson Crusoe?

a. nearly 20
b. almost 60
c. over 90
d. 18

8. August Strinberg was what?

a. a Norwegian novelist
b. a French playwright
c. a Swedish playwright
d. an Italian poet

9. Who is Henry Fielding's best-known character?

a. Tom Sawyer
b. Anna Karenina
c. Tom Jones
d. Debbie Marshall

10. Who wrote "The Ugly Duckling"?

a. the Grimm brothers
b. Charles Perrault
c. Walt Disney
d. Hans Christian Andersen

11. Who wrote Cry, the Beloved Country?

a. Alan Paton
b. Athol Fugard
c. Mark Twain
d. Henrik Ibsen

12. Heathcliff and Catherine appear in what novel?

a. Jane Eyre
b. Wuthering Heights
c. The Canterbury Tales
d. Don Quixote

13. Who wrote The Magic Mountain?

a. Tolstoy
b. D. H. Lawrence
c. Gustave Flaubert
d. Thomas Mann

14. What nationality is the hero in Beowulf?

a. French
b. English
c. Welsh
d. Danish

15. How many parts are there in the epic Paradise Lost by John Milton?

a. 25
b. 12
c. 2
d. 50


answers: 1-b, 2-d, 3-a, 4-b, 5-b, 6-a, 7-b, 8-c, 9-c, 10-d, 11-a, 12-b, 13-d, 14-d, 15-b

A Literary Quiz (Index)

MemorableQuotations.com

Memorable Quotations:
Women Journalists of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Ralph Waldo Emerson (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Women Playwrights of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Women Poets of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
New England Writers (Kindle Book)

Memorable Quotations:
American Novelists of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
African-American Writers (Kindle Book)

Memorable Quotations:
American Humorists and Wits (Kindle Book)

Memorable Quotations:
American Southern Writers (Kindle Book)

Memorable Quotations:
British Women Writers of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Children's Literature Writers of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Edwardian Writers (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Essayists of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
George Bernard Shaw and Oscar Wilde (Kindle Book)

Memorable Quotations:
German Writers of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Great American Writers (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Historians of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Journalists of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Novelists of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Playwrights of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Poets of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Polish Writers of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Screenwriters (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Short Story Writers of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Victorian Writers (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Women Novelists of the Past (Kindle Book)

MemorableQuotations.com
http://www.memorablequotations.com