World Literature I Quiz

The answers appear after the last question, number 15.


1. Who wrote Crime and Punishment and The Brothers Karamazov?

a. Fyodor Dostoevsky
b. Leo Tolstoy
c. George Bernard Shaw
d. Aleksandr Pushkin

2. Who wrote the poem "I Wandered Lonely as a Cloud"?

a. Plato
b. James Joyce
c. William Wordsworth
d. William Shakespeare

3. Who is the hero of Great Expectations?

a. Clara Peggotty
b. Pip
c. Uriah Heep
d. Top

4. In Gulliver's Travels, where are the residents extremely small?

a. Brobdingnag
b. Lilliput
c. Laputa
d. Yahoo

5. What is the name of the monster in Beowulf?

a. Grendel
b. Franenstein
c. Barkis
d. Alien

6. Electra by Euripides is what?

a. a comedy
b. a poem
c. a tragedy
d. an essay

7. What was the profession of D. H. Lawrence's father?

a. attorney
b. doctor
c. business tycoon
d. miner

8. Who was a blind poet?

a. Nietzsche
b. Homer
c. Ovid
d. Thomas Hardy

9. Who was exiled from Germany by Hitler in 1933?

a. Gustave Flaubert
b. Virginia Woolf
c. Thomas Mann
d. Samuel Beckett

10. What is the nationality of Franz Kafka?

a. Polish
b. Czech
c. Russian
d. French

11. Who wrote The Hunchback of Notre Dame and Les Miserables?

a. Henrik Ibsen
b. Victor Hugo
c. Geoffrey Chaucer
d. Miguel de Cervantes

12. Who were the brothers Grimm?

a. Jack and Pete
b. Samuel and Steven
c. James and Kenneth
d. Jacob and Wilhelm

13. What is the nationality of Henrik Ibsen?

a. Norwegian
b. Swedish
c. Austrian
d. German

14. Who wrote Madame Bovary?

a. Leo Tolstoy
b. Daniel Defoe
c. D. H. Lawrence
d. Gustave Flaubert

15. Leo Tolstoy's title was what?

a. prince
b. duke
c. jester
d. count


Answers: 1-a, 2-c, 3-b, 4-b, 5-a, 6-c, 7-d, 8-b, 9-c, 10-b, 11-b, 12-d, 13-a, 14-d, 15-d

A Literary Quiz (Index)

MemorableQuotations.com

Memorable Quotations:
Women Journalists of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Ralph Waldo Emerson (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Women Playwrights of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Women Poets of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
New England Writers (Kindle Book)

Memorable Quotations:
American Novelists of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
African-American Writers (Kindle Book)

Memorable Quotations:
American Humorists and Wits (Kindle Book)

Memorable Quotations:
American Southern Writers (Kindle Book)

Memorable Quotations:
British Women Writers of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Children's Literature Writers of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Edwardian Writers (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Essayists of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
George Bernard Shaw and Oscar Wilde (Kindle Book)

Memorable Quotations:
German Writers of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Great American Writers (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Historians of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Journalists of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Novelists of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Playwrights of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Poets of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Polish Writers of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Screenwriters (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Short Story Writers of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Victorian Writers (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Women Novelists of the Past (Kindle Book)

MemorableQuotations.com
http://www.memorablequotations.com