Vietnam War Writers Quiz


"When we marched into the rice paddies
on that damp March afternoon,
we carried, along with our packs and rifles,
the implicit convictions that the Vietcong could be quickly beaten.
We kept the packs and rifles;
the convictions, we lost."
-- Philip Caputo


The answers appear after the last question, number 16.


1. Who wrote Fields of Fire?

a. Asa Baber
b. Donald Duncan
c. Larry Hughes
d. James Webb

2. Who wrote Winners and Losers?

a. Daniel Ford
b. Leslie Gelb
c. Gloria Emerson
d. Bruce Grant

3. Who wrote 365 Days?

a. Ronald J. Glasser
b. Max Cleland
c. Malcolm Browne
d. Tom Tiede

4. Who wrote Friendly Fire?

a. Bruce Weigel
b. John Cassidy
c. Toby Brant
d. C. D. B. Bryan

5. Who wrote To What End?

a. Ward Just
b. Don Kowet
c. Timothy Lomperis
d. Mary McCarthy

6. Who wrote Born on the Fourth of July?

a. Richard Currey
b. Frederick Downs
c. Ron Kovic
d. Daniel Ellsberg

7. Who wrote The Green Berets?

a. John Wayne
b. Robin Moore
c. John Cook
d. Thomas Hakes

8. Who wrote Dog Soldiers?

a. Roger Hilsman
b. James Jones
c. Donald Kirk
d. Robert Stone

9. Who wrote The Grunts?

a. Charles Anderson
b. Tim O'Brien
c. Jerry Rubin
d. Sydney Schanberg

10. Who wrote A Rumor of War?

a. Samuel Vance
b. Keith Walter
c. Philip Caputo
d. Grant Zalin

11. Who wrote When Hell Was in Session?

a. Rodney Calvin
b. Clyde Taylor
c. Jeremiah Denton
d. Martin Binkin

12. Who wrote Dispatches?

a. Michael Herr
b. Michael Arlen
c. Daniel Hallin
d. Mike Gravel

13. Who wrote Prison Diary?

a. Ho Chi Minh
b. John Mueller
c. Bernard Brodie
d. Edward King

14. Who wrote Decent Interval?

a. Paul Starr
b. Robert Mole
c. Frank Snepp
d. Philip Rawson

15. Who wrote The Making of a Quagmire?

a. Chester Bain
b. Daniel Hall
c. Robert Turner
d. David Halberstam

16. Which woman writer wrote A Saigon Party:
And Other Vietnam War Short Stories
?

a. Alice Walker
b. Diana Dell
c. Pearl Buck
d. Dorothy Parker


Answers: 1-d, 2-c, 3-a, 4-d, 5-a, 6-c, 7-b, 8-d, 9-a, 10-c, 11-c, 12-a, 13-a, 14-c, 15-d, 16-b

A Literary Quiz (Index)

MemorableQuotations.com

Memorable Quotations:
Women Journalists of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Ralph Waldo Emerson (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Women Playwrights of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Women Poets of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
New England Writers (Kindle Book)

Memorable Quotations:
American Novelists of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
African-American Writers (Kindle Book)

Memorable Quotations:
American Humorists and Wits (Kindle Book)

Memorable Quotations:
American Southern Writers (Kindle Book)

Memorable Quotations:
British Women Writers of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Children's Literature Writers of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Edwardian Writers (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Essayists of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
George Bernard Shaw and Oscar Wilde (Kindle Book)

Memorable Quotations:
German Writers of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Great American Writers (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Historians of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Journalists of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Novelists of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Playwrights of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Poets of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Polish Writers of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Screenwriters (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Short Story Writers of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Victorian Writers (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Women Novelists of the Past (Kindle Book)

MemorableQuotations.com
http://www.memorablequotations.com