Religion Quiz


The answers appear after the last question, number 15.


1. Who gave David a sword and armor to fight Goliath?

a. Peter
b. Saul
c. Moses
d. Herod

2. What is the Muslim Holy Month?

a. January
b. Armageddon
c. Baal
d. Ramadan

3. Who was the founder of Methodism in the 1720s?

a. John Wesley
b. Martin Luther
c. John Calvin
d. Samuel

4. Adam and Eve ate fruit from what?

a. the Cherry Tree
b. the Apple Tree
c. the Tree of Knowledge
d. the Big Fruit Bowl

5. Where was the birthplace of Muhammad?

a. Troy
b. Jerusalem
c. Macedonia
d. Mecca

6. Who was John the Baptist's mother?

a. St. Anne
b. St. Barbara
c. St. Elizabeth
d. St. Susan

7. Who tested Job?

a. Charon
b. Adam
c. Satan
d. Abraham

8. The Koran was revealed to Muhammad by what angel?

a. Gabriel
b. Michael
c. Peter
d. James

9. What is the name of the first five books of the Old Testament?

a. The Gospel of Matthew
b. The Word
c. The Atonement
d. The Torah

10. Who was the brother of Mary and Martha of Bethany?

a. Lazarus
b. Judas
c. Peter
d. John

11. What is the Jewish new year?

a. Yom Kippur
b. Rosh Hashanah
c. Leviticus
d. Deuteronomy

12. What name means "the enlightened one"?

a. Buddha
b. John
c. Jesus
d. Samaritan

13. Who was Ruth's mother-in-law?

a. Clara
b. Mary
c. Naomi
d. Lisa

14. The story of what is a Biblical explanation for the differences among languages?

a. the Tower of Babel
b. Noah's ark
c. Cain's murder of Abel
d. the Holy Grail

15. What was Abel's profession?

a. farmer
b. wine maker
c. cobbler
d. shepherd


answers: 1-b, 2-d, 3-a, 4-c, 5-d, 6-c, 7-c, 8-a, 9-d, 10-a, 11-b, 12-a, 13-c, 14-a, 15-d

A Literary Quiz (Index)

MemorableQuotations.com

Memorable Quotations:
Religious Leaders of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Statesmen of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Women Journalists of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Women Playwrights of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Women Poets of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
New England Writers (Kindle Book)

Memorable Quotations:
American Novelists of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
African-American Writers (Kindle Book)

Memorable Quotations:
American Humorists and Wits (Kindle Book)

Memorable Quotations:
American Southern Writers (Kindle Book)

Memorable Quotations:
British Women Writers of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Children's Literature Writers of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Edwardian Writers (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Essayists of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
George Bernard Shaw and Oscar Wilde (Kindle Book)

Memorable Quotations:
German Writers of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Great American Writers (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Historians of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations: Religious Leaders

Memorable Quotations:
Jewish Writers of the Past

Memorable Quotations:
Philosophers of Western Civilization

Memorable Quotations:
French Writers of the Past

Memorable Quotations:
Irish Writers of the Past

Memorable Quotations:
Massachusetts Writers of the Past

Memorable Quotations:
Famous Teachers of the Past

Memorable Quotations:
American Women Writers of the Past

MemorableQuotations.com
http://www.memorablequotations.com