Quotes Quiz


One must be a wise reader to quote wisely and well.
--A. Bronson Alcott


The answers appear after the last question, number 20.


1. Who said, "Writing is one of the few professions left where you take all the responsibility for what you do. It's really dangerous and ultimately destroys you as a writer if you start thinking about responses to your work or what your audience needs."?

a. William Faulkner
b. Socrates
c. Erica Jong
d. Henry Miller

2. Which American writer stated, "No wonder the really powerful men in our society, whether politicians or scientists, hold writers and poets in contempt. They do it because they get no evidence from modern literature that anybody is thinking about any significant question."?

a. Benjamin Franklin
b. Helen Keller
c. Ring Lardner
d. Saul Bellow

3. Who said, "Success comes to a writer, as a rule, so gradually that it is always something of a shock to him to look back and realize the heights to which he has climbed."?

a. P. G. Wodehouse
b. Helen Gurley Brown
c. Moses
d. Odgen Nash

4. Which initialed author said, "Almost anyone can be an author; the business is to collect money and fame from this state of being."?

a. D. H. Lawrence
b. F. Scott Fitzgerald
c. A. A. Milne
d. J. P. Morgan

5. Who uttered, "No man but a blockhead ever wrote, except for money."?

a. Mark Twain
b. Samuel Johnson
c. Plato
d. H. G. Wells

6. Which scribe declared, "Writing is a dog's life, but the only life worth living."?

a. Pliny
b. Gustave Flaubert
c. Hillary Clinton
d. Dorothy Parker

7. Which writer professed, "I have rewritten--often several times--every word I have ever published. My pencils outlast their erasers."?

a. Vladimir Nabokov
b. William Shakespeare
c. George Orwell
d. Emily Post

8. Who said, "The ideal view for daily writing, hour on hour, is the blank brick wall of a cold-storage warehouse. Failing this, a stretch of sky will do, cloudless if possible."?

a. Aristotle
b. Edna Ferber
c. Buddha
d. Ralph Waldo Emerson

9. Which renowned novelist professed, "You don't write because you want to say something; you write because you've got something to say."?

a. F. Scott Fitzgerald
b. Dan Quayle
c. Walt Whitman
d. Stendhal

10. Which fun writer admitted, "Some American writers who have known each other for years have never met in the daytime or when both were sober."

a. James Thurber
b. Alistair Cooke
c. Germaine Greer
d. Abraham Lincoln

11. Who acknowledged, "When I stepped from hard manual work to writing, I stepped from one kind of hard work to another."?

a. Gertrude Stein
b. Sean O'Casey
c. Barbara Cartland
d. Francis Bacon

12. Which writer believed, "What is written is merely the dregs of experience."?

a. Franz Kafka
b. Emily Dickinson
c. Anton Chekhov
d. George Eliot

13. Who said, "The only impeccable writers are those that never wrote."?

a. Montaigne
b. William Hazlitt
c. Eldridge Cleaver
d. Ann Landers

14. Who wasn't kidding when he said, "Advertisements contain the only truth to be relied on in a newspaper."?

a. Art Buchwald
b. Pope Pius XI
c. Thomas Jefferson
d. Saint Augustine

15. Who stated that, "Writing history is a way of getting rid of the past."?

a. Gary Hart
b. Goethe
c. Benedict Arnold
d. Adolph Hitler

16. Which wit declared, "There ain't nothing that breaks up homes, country, and nations like somebody publishing their memoirs."?

a. David Eisenhower
b. Richard Nixon
c. Will Rogers
d. William Blake

17. Who said, "Fiction reveals truths that reality obscures."?

a. Jessamyn West
b. Pearl Bailey
c. Arthur C. Clark
d. Hugh Hefner

18. Which notable author said, "Most writers, you know, are awful sticks to talk with."?

a. Sherwood Anderson
b. Danielle Steele
c. Oliver Goldsmith
d. Anne Frank

19. What famous writer acknowledged, "There is no denying the fact that writers should be read but not seen. Rarely are they a winsome sight."?

a. Sigmund Freud
b. Edna Ferber
c. Charles Lamb
d. Stendhal

20. Who brusquely asserted, "Short words are best and the old words when short are best of all."?

a. William Buckley, Jr.
b. Winston Churchill
c. Percy Bysshe Shelley
d. Sir Walter Scott


Answers: 1-c, 2-d, 3-a, 4-c, 5-b, 6-b, 7-a, 8-b, 9-a, 10-a, 11-b, 12-a, 13-b, 14-c, 15-b, 16-c, 17-a, 18-a, 19-b, 20-b

A Literary Quiz (Index)

MemorableQuotations.com

Memorable Quotations:
Famous Women of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Famous Curmudgeons (Kindle Book)

Memorable Quotations:
American Philosophers of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Nobel Prize Winners of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Pulitzer Prize Winners of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Massachusetts Writers of the Past

Memorable Quotations:
American Women Writers of the Past

Memorable Quotations: Jane Austen
(Kindle Book)

Memorable Quotations: Francis Bacon
(Kindle Book)

Memorable Quotations: William Blake
(Kindle Book)

Memorable Quotations: Samuel Butler
(Kindle Book)

Memorable Quotations: Lord Byron
(Kindle Book)

Memorable Quotations from G.K. Chesterton
(Kindle Book)

Memorable Quotations: Charles Dickens
(Kindle Book)

Memorable Quotations: George Eliot
(Kindle Book)

Memorable Quotations: Ralph Waldo Emerson
(Kindle Book)

Memorable Quotations: F. Scott Fitzgerald
(Kindle Book)

Memorable Quotations: E.M. Forster
(Kindle Book)

Memorable Quotations: Victor Hugo
(Kindle Book)

Memorable Quotations: Samuel Johnson
(Kindle Book)

Memorable Quotations: D.H. Lawrence
(Kindle Book)

Memorable Quotations: Herman Melville
(Kindle Book)

Memorable Quotations from George Orwell
(Kindle Book)

Memorable Quotations: Jonathan Swift
(Kindle Book)

Memorable Quotations from Henry David Thoreau
(Kindle Book)

Memorable Quotations from James Thurber
(Kindle Book)

Memorable Quotations: Leo Tolstoy
(Kindle Book)

Memorable Quotations from Oscar Wilde
(Kindle Book)

Memorable Quotations: Virginia Woolf
(Kindle Book)

MemorableQuotations.com
http://www.memorablequotations.com