Pulitzer Prize - Fiction Quiz


The answers appear after the last question, number 15.


1. Who won the Pulitzer in 1921 for The Age of Innocence?

a. Booth Tarkington
b. Willa Cather
c. Edna Ferber
d. Edith Wharton

2. Who refused the Pulitzer in 1926?

a. Upton Sinclair
b. Herman Wouk
c. Sinclair Lewis
d. Conrad Richter

3. Who won in 1928 for Bridge of San Luis Rey?

a. Wallace Stegner
b. Thornton Wilder
c. Ernest Poole
d. Margaret Wilson

4. The Good Earth was the winning book in 1932. Who wrote it?

a. Pearl S. Buck
b. Louis Bromfield
c. Caroline Miller
d. Allen Drury

5. Who won the Pulitzer in 1937 for Gone With the Wind?

a. Martin Flavin
b. Margaret Mitchell
c. Katherine Anne Porter
d. Jean Stafford

6. The Grapes of Wrath was the winner of the Prize in 1940. Who was the author?

a. John Updike
b. Eudora Welty
c. Alison Lurie
d. John Steinbeck

7. What writer won in 1945 for A Bell for Adano?

a. John Hersey
b. John Cheever
c. John Updike
d. John P. Marquand

8. Alice Walker won the Pulitzer for The Color Purple in what year?

a. 1995
b. 1968
c. 1983
d. 1989

9. To Kill a Mockingbird won the Prize in 1961. Who was the author?

a. Harper Lee
b. Peter Taylor
c. Anne Tyler
d. Saul Bellow

10. James Michener won it in 1948 for what book?

a. The Edge of Sadness
b. The Way West
c. Journey in the Dark
d. Tales of the South Pacific

11. What year did Carol Shields for The Stone Diaries win the big prize?

a. 1995
b. 1945
c. 1955
d. 1975

12. The Reivers won the Pulitzer in 1963. Who wrote it?

a. MacKinlay Kantor
b. Oscar Hijuelos
c. Robert Olen Butler
d. William Faulkner

13. Who won in 1988 for Beloved?

a. Toni Morrison
b. E. Annie Prouix
c. Alice Walker
d. Shirley Ann Grau

14. A Death in the Family was the winner in 1958. Who was the author?

a. N. Scott Momaday
b. Michael Shaara
c. James Agee
d. Harold L. Davis

15. In 1953 Ernest Hemingway won the Pulitzer for what book?

a. The Old Man and the Sea
b. A Fable
c. Advise and Consent
d. The Late George Apley


Answers: 1-d, 2-c, 3-b, 4-a, 5-b, 6-d, 7-a, 8-c, 9-a, 10-d, 11-a, 12-d, 13-a, 14-c, 15-a

A Literary Quiz (Index)

MemorableQuotations.com

Memorable Quotations:
Pulitzer Prize Winners of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Religious Leaders of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Statesmen of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
New England Writers (Kindle Book)

Memorable Quotations:
American Novelists of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
African-American Writers (Kindle Book)

Memorable Quotations:
American Humorists and Wits (Kindle Book)

Memorable Quotations:
American Southern Writers (Kindle Book)

Memorable Quotations: Pulitzer Prize Winners

Memorable Quotations:
Jewish Writers of the Past

Memorable Quotations:
Philosophers of Western Civilization

Memorable Quotations:
French Writers of the Past

Memorable Quotations:
English Writers of the Past

Memorable Quotations:
Irish Writers of the Past

Memorable Quotations:
Massachusetts Writers of the Past

Memorable Quotations:
Famous Teachers of the Past

Memorable Quotations:
American Women Writers of the Past

Memorable Quotations:
Humorists, Wits, and Satirists of the Past

Memorable Quotations: Women Writers

Memorable Quotations: American Women Writers

Memorable Quotations: British Women Writers

Memorable Quotations: Jewish Women Writers

Memorable Quotations: Women Short Story Writers

MemorableQuotations.com
http://www.memorablequotations.com