Pulitzer Prize - Drama Quiz



The answers appear after the last question, number 15.


1. Eugene O'Neill won the Pulitzer Prize for drama in 1922 for what play?

a. Why Marry?
b. Beyond the Horizon
c. The Old Maid
d. Anna Christie

2. The Young Man From Atlanta won in 1995. Who was the playwright?

a. Horton Foote
b. Jason Miller
c. Joseph Kramm
d. Paul Green

3. The Pulitzer Prize was awarded for Glengarry Glen Ross by David Mamet in what year?

a. 1960
b. 1984
c. 1994
d. 1950

4. A Delicate Balance was the winning play in 1967. Who was the writer?

a. Maxwell Anderson
b. Edward Albee
c. Zoe Akins
d. Sidney Kingsley

5. The Gin Game was the winner in 1978. Who was the author?

a. Donald L. Coburn
b. Howard Lindsay
c. Marc Connelly
d. George Abbott

6. Strange Interlude was the winning play in 1928. Who wrote it?

a. Mary Chase
b. Robert E. Sherwood
c. Russel Crouse
d. Eugene O'Neill

7. Arthur Miller won the Pulitzer in 1949 for what play?

a. Death of a Salesman
b. Picnic
c. All the Way Home
d. A Soldier's Play

8. Picnic won in 1953. Who was the playwright?

a. Lanford Wilson
b. Marsha Norman
c. Elmer Rice
d. William Inge

9. Tennessee Williams was the winner for Cat on a Hot Tin Roof in what year?

a. 1915
b. 1955
c. 1980
d. 1940

10. Buried Child was the play that won a Pulitzer in 1979 for what writer?

a. Sam Shepard
b. Ketti Frings
c. Charles Fuller
d. Howard Sackler

11. Who penned Our Town, the Pulitzer Prize winner in 1938?

a. Arthur Miller
b. William Saroyan
c. George S. Kaufman
d. Thornton Wilder

12. Alfred Uhry won it in 1988 for what play?

a. Driving Miss Daisy
b. The Subject Was Roses
c. The Great White Hope
d. Fences

13. Craig's Wife was the winning play in 1926. Who was the author?

a. Jerome Weidman
b. George Kelly
c. Tad Mosel
d. James Lapine

14. Crimes of the Heart won the Pulitzer for what writer in 1981?

a. Neil Simon
b. Edward Albee
c. Beth Henley
d. Wendy Wasserstein

15. The Great White Hope by Howard Sackler won the Prize in what year?

a. 1960
b. 1950
c. 1979
d. 1969


Answers: 1-d, 2-a, 3-b, 4-b, 5-a, 6-d, 7-a, 8-d, 9-b, 10-a, 11-d, 12-a, 13-b, 14-c, 15-d

A Literary Quiz (Index)

MemorableQuotations.com

Memorable Quotations:
Pulitzer Prize Winners of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Famous Women of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Artists of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Famous Curmudgeons (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Famous Actors of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
American Philosophers of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
American Presidents of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Aestheticians of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
U.S. Democrats of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
U.S. Republicans of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Famous Lawyers of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Military Leaders of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Nobel Prize Winners of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Politicians of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Psychologists of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Religious Leaders of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Statesmen of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations: Pulitzer Prize Winners

Memorable Quotations:
Jewish Writers of the Past

Memorable Quotations:
Philosophers of Western Civilization

Memorable Quotations:
French Writers of the Past

Memorable Quotations:
Massachusetts Writers of the Past

Memorable Quotations:
Famous Teachers of the Past

Memorable Quotations:
American Women Writers of the Past

Memorable Quotations:
Humorists, Wits, and Satirists of the Past

MemorableQuotations.com
http://www.memorablequotations.com