Plays Quiz


"Theatergoing is a communal act, moviegoing a solitary one."
--Robert Brustein


The answers appear after the last question, number 16.


1. Leontes, Hermione, and Polixenes are characters in what Shakespeare play?

a. The Taming of the Shrew
b. Macbeth
c. The Winter's Tale
d. Romeo and Juliet

2. In Ibsen's The Wild Duck, what is the profession of Hjalmar Ekdal?

a. photographer
b. chef
c. lumberjack
d. soldier

3. Martha and George fight in Who's Afraid of Virginia Woolf? Who wrote it?

a. William Shakespeare
b. Harriet Nelson
c. Arthur Miller
d. Edward Albee

4. Vladimir and Estragon in Samuel Beckett's Waiting for Godot were what?

a. priests
b. tramps
c. screenwriters
d. nurses

5. What Dylan Thomas play takes place in a Welsh fishing village during one day?

a. Above and Beyond
b. The Fish are Biting
c. Our Town
d. Under Milk Wood

6. Who is Uncle Vanya's niece?

a. Gretchen
b. Helen
c. Sonya
d. Madge

7. Stanley Kowalski and Blanch DuBois are characters in what play?

a. The Merchant of Venice
b. Death of a Salesman
c. A Streetcar Named Desire
d. Under the Elm Tree

8. Which play did Thornton Wilder write?

a. The Skin of Our Teeth
b. My Town
c. Death of a Salesman
d. A Raisin in the Sun

9. Mrs. Malaprop misuses words in what play by Richard Sheridan?

a. The Birds
b. The Rivals
c. The Friends
d. The Witty Nun

10. A Raisin in the Sun was written by what black playwright?

a. Lorraine Hansberry
b. Bessie Smith
c. Neil Simon
d. Steve Martin

11. Thornton Wilder's Our Town takes place in what state?

a. Utah
b. Maine
c. New Hampshire
d. Delaware

12. What army does Barbara belong to in Shaw's play Major Barbara?

a. British
b. Salvation
c. French
d. Mexican

13. The barflies in The Iceman Cometh reveal what?

a. pipe dreams
b. toes
c. ages of their children
d. crooked teeth

14. Nora and Torvald Helmer are the major characters in what play?

a. A Thousand Clowns
b. The Thin Man
c. Santa's Hut
d. A Doll's House

15. Arthur Miller won a Pulitzer Prize for Death of a Salesman in what year?

a. 1932
b. 1985
c. 1949
d. 1973

16. Who wrote Cat on a Hot Tin Roof?

a. Dr. Seuss
b. Tennessee Williams
c. Anton Chekhov
d. Arthur Miller


Answers: 1-c, 2-a, 3-d, 4-b, 5-d, 6-c, 7-c, 8-a, 9-b, 10-a, 11-c, 12-b, 13-a, 14-d, 15-c, 16-b

A Literary Quiz (Index)

MemorableQuotations.com

Memorable Quotations:
Women Playwrights of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations: Pulitzer Prize Winners

Memorable Quotations:
Pulitzer Prize Winners of the Past
(Kindle Book)

Memorable Quotations:
Women Poets of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
New England Writers (Kindle Book)

Memorable Quotations:
American Novelists of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
African-American Writers (Kindle Book)

Memorable Quotations:
American Humorists and Wits (Kindle Book)

Memorable Quotations:
American Southern Writers (Kindle Book)

Memorable Quotations:
British Women Writers of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Children's Literature Writers of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Edwardian Writers (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Essayists of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
George Bernard Shaw and Oscar Wilde (Kindle Book)

Memorable Quotations:
German Writers of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Great American Writers (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Historians of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Journalists of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Novelists of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Playwrights of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Poets of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Polish Writers of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Screenwriters (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Short Story Writers of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Victorian Writers (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Women Novelists of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations: Playwrights (A - H)

Memorable Quotations: Playwrights (I - P)

Memorable Quotations: Playwrights (Q - Z)

MemorableQuotations.com
http://www.memorablequotations.com