Periodicals Quiz


The answers appear after the last question, number 13.


1. Who was the first editor of The New Yorker?

a. Henry Luce
b. Dorothy Parker
c. Harold Ross
d. Ring Lardner

2. Time magazine was founded by whom?

a. Henry Luce and J. P. Morgan
b. Ogden Nash and Saul Bellow
c. Henry Luce and Briton Hadden
d. Briton Hadden and Henry Miller

3. The German weekly news and photo-feature magazine Stern is published in what city?

a. Hamburg
b. Frankfurt
c. Bonn
d. Berlin

4. What year did Henry Luce buy Life magazine?

a. 1935
b. 1948
c. 1902
d. 1968

5. The Economist is published in what country?

a. England
b. France
c. Germany
d. Japan

6. McCall's was first called what?

a. Mrs.
b. Doormat
c. The Queen
d. Kitchen Helper

7. Who founded Forbes magazine?

a. Bertie Charles Forbes
b. Harry K. Smith
c. Benjamin Franklin
d. Helen Dell Forbes

8. When was Business Week started?

a. 1990
b. 1865
c. 1776
d. 1929

9. Who created Mad magazine?

a. Harvey Kurtzman
b. Alfred Newman
c. A. A. Milne
d. Mark Twain

10. The Atlantic Monthly was founded where?

a. Paris
b. London
c. Rome
d. Boston

11. The Congressional Record was started when?

a. 1776
b. 1873
c. 1861
d. 1914

12. Who founded U.S. News and World Report?

a. David Lawrence
b. Larry Davis
c. George Orwell
d. George Patton

13. When was Ms. first published?

a. 1901
b. 1888
c. 1972
d. 1790



Answers: 1-c, 2-c, 3-a, 4-a, 5-a, 6-c, 7-a, 8-d, 9-a, 10-d, 11-b, 12-a, 13-c

A Literary Quiz (Index)

MemorableQuotations.com

Memorable Quotations: Journalists

Memorable Quotations:
Journalists of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Famous Women of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Artists of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Famous Curmudgeons (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Famous Actors of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
American Philosophers of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
American Presidents of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Aestheticians of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
U.S. Democrats of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
U.S. Republicans of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Famous Lawyers of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Military Leaders of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Nobel Prize Winners of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Politicians of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Psychologists of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Pulitzer Prize Winners of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Religious Leaders of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Statesmen of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Jewish Writers of the Past

Memorable Quotations:
Philosophers of Western Civilization

Memorable Quotations:
Irish Writers of the Past

Memorable Quotations:
Massachusetts Writers of the Past

Memorable Quotations:
Famous Teachers of the Past

MemorableQuotations.com
http://www.memorablequotations.com