Novels Quiz


"Novels are longer than life."
--Natalie Clifford Barney

The answers appear after the last question, number 25.


1. Thomas Sutpen appears in which of William Faulkner's novels?

a. Absalom, Absalom!
b. Marty
c. Tommy
d. Hello, Hello!

2. In the novel Babbitt by Sinclair Lewis, who is the main character?

a. Henry Babbitt
b. Daisy Miller
c. George Babbitt
d. Casper Babbitt

3. Who wrote All Quiet on the Western Front?

a. Norman Mailer
b. Erich Maria Remarque
c. Rip Torn
d. Evan Von Schlep

4. What was the only novel written by Sylvia Plath?

a. The Cookie Jar
b. The Bell Jar
c. The Tower Bell
d. The Esther Greenwood Story

5. What author wrote Captains Courageous?

a. Rudyard Kipling
b. Jane Austen
c. F. Scott Fitzgerald
d. Mark Twain

6. Who won the 1947 Pulitzer Prize for All the King's Men?

a. Robert Penn Warren
b. William Faulkner
c. Thomas Hardy
d. Huey Long

7. In All the President's Men, what notorious break-in is explored?

a. The Teapot Dome
b. Watergate
c. The Vatican Caper
d. Buckingham Palacegate

8. What is the name of the Franciscan friar in The Bridge of San Luis Rey?

a. Brother Moonbeam
b. Father Sammy
c. Brother James
d. Brother Juniper

9. What was the profession of Adam Bede in George Eliot's novel of the same name?

a. jockey
b. carpenter
c. computer technician
d. steel tycoon

10. In The Adventures of Augie March, what was Augie's religion?

a. Jewish
b. Catholic
c. Baptist
d. Mormon

11. In what novel do Lambert Strether and Chad Newsome appear?

a. The Pirates
b. The Ambassadors
c. The Hunchback of Notre Dame
d. The Congressman

12. Stephen Rojack is the hero in An American Dream. Who wrote it?

a. Emily Post
b. Daniel Defoe
c. Norman Mailer
d. Jimmy Carter

13. Fyodor Dostoyevsky's novel Crime and Punishment is set in what country?

a. Russia
b. Yugoslavia
c. Greece
d. Germany

14. In George Orwell's Animal Farm, who are the smartest animals?

a. cats
b. pigs
c. horses
d. elephants

15. Count Vronsky is a charming officer in Anna Karenina. Who wrote it?

a. Leo Tolstoy
b. Karl Marx
c. Noel Coward
d. George Bernard Shaw

16. What was the name of the dwarf in The Ballad of the Sad Cafe by Carson McCullers?

a. Scott
b. Ben
c. Paula
d. Lymon

17. In what year is the novel Brave New World set?

a. 632 af
b. 22 ar
c. 1968
d. 64 mr

18. Who was the captain in The Caine Mutiny?

a. Quell
b. Quest
c. Queeg
d. Quirk

19. In Jack London's The Call of the Wild, what is the name of the dog?

a. Buck
b. Spot
c. Millie
d. Muttly

20. How many tales are there in The Canterbury Tales?

a. 15
b. 24
c. 9
d. 150

21. Catch-22 by Joseph Heller takes place in which war?

a. World War I
b. World War II
c. Korean War
d. Civil War

22. Holden Caulfield is a character in what J. D. Salinger novel?

a. Lillies of the Field
b. Melrose Place
c. The Pitcher Loves Scotch
d. The Catcher in the Rye

23. The Count of Monte Cristo takes place in what country?

a. France
b. England
c. Switzerland
d. Italy

24. Madame de Bellegarde and Christopher Newman are characters in what novel by Henry James?

a. The Finn
b. The New Yorker
c. The Parisian
d. The American

25. Who wrote Another Country?

a. James Baldwin
b. George Bush
c. Malcolm X
d. Betsy Ross



Answers: 1-a, 2-c, 3-b, 4-b, 5-a, 6-a, 7-b, 8-d, 9-b, 10-a, 11-b, 12-c, 13-a, 14-b, 15-a, 16-d, 17-a, 18-c, 19-a, 20-b, 21-b, 22-d, 23-a, 24-d, 25-a


A Literary Quiz (Index)

MemorableQuotations.com

Memorable Quotations:
New England Writers (Kindle Book)

Memorable Quotations:
American Novelists of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
African-American Writers (Kindle Book)

Memorable Quotations:
American Humorists and Wits (Kindle Book)

Memorable Quotations:
American Southern Writers (Kindle Book)

Memorable Quotations:
British Women Writers of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Children's Literature Writers of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Edwardian Writers (Kindle Book)

Memorable Quotations:
German Writers of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Great American Writers (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Historians of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Novelists of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Polish Writers of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Victorian Writers (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Women Novelists of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations: Jane Austen
(Kindle Book)

Memorable Quotations: James Baldwin
(Kindle Book)

Memorable Quotations: Samuel Butler
(Kindle Book)

Memorable Quotations from Albert Camus
(Kindle Book)

Memorable Quotations: Miguel de Cervantes
(Kindle Book)

Memorable Quotations from G.K. Chesterton
(Kindle Book)

Memorable Quotations from Joseph Conrad
(Kindle Book)

Memorable Quotations: Charles Dickens
(Kindle Book)

Memorable Quotations: George Eliot
(Kindle Book)

Memorable Quotations: F. Scott Fitzgerald
(Kindle Book)

Memorable Quotations: E.M. Forster
(Kindle Book)

Memorable Quotations from John Kenneth Galbraith
(Kindle Book)

Memorable Quotations: Johann Wolfgang von Goethe
(Kindle Book)

Memorable Quotations: Oliver Goldsmith
(Kindle Book)

Memorable Quotations from Friedrich August Hayek
(Kindle Book)

Memorable Quotations: Victor Hugo
(Kindle Book)

Memorable Quotations from Aldous Huxley
(Kindle Book)

Memorable Quotations: D.H. Lawrence
(Kindle Book)

Memorable Quotations: Herman Melville
(Kindle Book)

Memorable Quotations from Henry Miller
(Kindle Book)

Memorable Quotations from George Orwell
(Kindle Book)

Memorable Quotations: Marcel Proust
(Kindle Book)

Memorable Quotations from The Marquis de Sade
(Kindle Book)

Memorable Quotations: Jonathan Swift
(Kindle Book)

Memorable Quotations from James Thurber
(Kindle Book)

Memorable Quotations: Leo Tolstoy
(Kindle Book)

Memorable Quotations: Virginia Woolf
(Kindle Book)

Memorable Quotations: Novelists (A - B)

Memorable Quotations: Novelists (C - E)

Memorable Quotations: Novelists (F - I)

Memorable Quotations: Novelists (J - L)

Memorable Quotations: Novelists (M - O)

Memorable Quotations: Novelists (P - R)

Memorable Quotations: Novelists (S - U)

Memorable Quotations: Novelists (V - Z)

MemorableQuotations.com
http://www.memorablequotations.com