Newspapers Quiz



The answers appear after the last question, number 13.


1. What newspaper, founded in 1872, serves northeastern New England?

a. The Cape Cod Times
b. The Boston Globe
c. The Malden Advocate
d. The Boston Voice

2. Founded in 1847, what is the dominant newspaper in Chicago?

a. The Chicago Time
b. The Windy City Reader
c. The Chicago Tribune
d. The Chicago Herald

3. Where was The Christian Science Monitor founded in 1908?

a. Paris
b. Boston
c. Rome
d. New York

4. The Detroit Free Press is the largest morning newspaper in what state?

a. Indiana
b. Arkansas
c. Illinois
d. Michigan

5. Who founded The Detroit Free Press?

a. Sheldon McKnight
b. Dan Rather
c. Henry Miller
d. Winston Wilcox, Jr.

6. Le Figaro is what country's oldest newspaper?

a. France
b. Germany
c. Italy
d. Canada

7. What California newspaper was dynamited in 1910 by union activists?

a. The Los Angeles Times
b. The Sacramento Bee
c. The San Jose Journal
d. The Hollywood Reporter

8. What year was The National Enquirer founded?

a. 1985
b. 1968
c. 1926
d. 1995

9. Who founded The New York Times in 1851?

a. Raymond Chandler
b. Henry J. Raymond
c. Benjamin Franklin, Jr.
d. Russell Baker, Sr.

10. What does the newspaper Pravda mean?

a. lie
b. truth
c. money
d. wisdom

11. Who was once the editor of Pravda?

a. Joseph Stalin
b. Rush Limbaugh
c. Eleanor Roosevelt
d. Peter Jennings

12. Norman Mailer and Jules Feiffer were once staffers at what newspaper?

a. Pravda
b. The Princeton Gazette
c. The Tampa Tribune
d. The Village Voice

13. What occupation forces founded Die Welt in 1946?

a. British
b. American
c. French
d. Russian



Answers: 1-b, 2-c, 3-b, 4-d, 5-a, 6-a, 7-a, 8-c, 9-b, 10-b, 11-a, 12-d, 13-a

A Literary Quiz (Index)

MemorableQuotations.com

Memorable Quotations:
Women Journalists of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Ralph Waldo Emerson (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Women Playwrights of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Women Poets of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
New England Writers (Kindle Book)

Memorable Quotations:
American Novelists of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
African-American Writers (Kindle Book)

Memorable Quotations:
American Humorists and Wits (Kindle Book)

Memorable Quotations:
American Southern Writers (Kindle Book)

Memorable Quotations:
British Women Writers of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Children's Literature Writers of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Edwardian Writers (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Essayists of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
George Bernard Shaw and Oscar Wilde (Kindle Book)

Memorable Quotations:
German Writers of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Great American Writers (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Historians of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Journalists of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Novelists of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Playwrights of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Poets of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Polish Writers of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Screenwriters (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Short Story Writers of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Victorian Writers (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Women Novelists of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Jewish Writers of the Past

Memorable Quotations:
Philosophers of Western Civilization

Memorable Quotations:
French Writers of the Past

Memorable Quotations:
English Writers of the Past

Memorable Quotations:
Irish Writers of the Past

Memorable Quotations:
Massachusetts Writers of the Past

MemorableQuotations.com
http://www.memorablequotations.com