Essays Quiz


Essay: "A loose sally of the mind; an irregular undigested piece."
--Samuel Johnson

The answers appear after the last question, number 14.

1. “Being and Nothingness” was written by whom?

a. Albert Camus
b. Jean Paul Sartre
c. John Adams
d. Diana Windsor

2. Who wrote “Culture and Anarchy”?

a. Goethe
b. Pliny the Elder
c. Matthew Arnold
d. Pliny the Younger

3. In “Culture and Anarchy,” the Barbarians are what in British society?

a. the lower class
b. the middle class
c. the monarchy
d. the upper class

4. What famous essayist wrote, "Cogito, ergo sum" ?

a. Rene Descartes
b. George Santayana
c. John Ruskin
d. William Cog

5. What does "Cogito, ergo sum" mean?

a. I know, therefore you exist.
b. I think, therefore I am.
c. I see, therefore it's clear.
d. Come, we go.

6. How many essays are in The Federalist?

a.10
b. 85
c. 25
d. 50

7. How was The Federalist signed?

a. Publius
b. We, The People
c. Anonymous
d. Benjamin Franklin and Company

8. Who wrote in The Fire Next Time, "black has become a beautiful color because it is feared."?

a. Malcolm X
b. Harriet Tubman
c. Booker T. Washington
d. James Baldwin

9. What does Jonathan Swift suggest in “A Modest Proposal”?

a. Irish children be raised for meat
b. English children be raised for meat
c. Irish children be taught to read Latin
d. English children be sent to America

10. Where did Eldridge Cleaver serve time?

a. Allegheny County Jail
b. Alcatraz
c. Folsom Prison
d. Mississippi State Prison

11. Which of the following was written by Eldridge Cleaver?

a. Soul on Ice
b. Miami Vice
c. The Fire Next Time
d. “I Have a Dream”

12. Who wrote “The Myth of Sisyphus”?

a. Sartre
b. Camus
c. Tolstoy
d. Twain

13. Which English philosopher wrote “Leviathan”?

a. Thomas Hobbes
b. Charles Dickens
c. Peter Whales
d. Sir. Kenneth Fishburn

14. A leviathan is also called what?

a. a rat
b. a whale
c. a rose
d. a leaf


Answers: 1-b, 2-c, 3-d, 4-a, 5-b, 6-b, 6-b, 7-a, 8-d, 9-a, 10-c, 11-a, 12-b, 13-a, 14-b


A Literary Quiz (Index)

MemorableQuotations.com

Memorable Quotations:
Essayists of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Ralph Waldo Emerson (Kindle Book)

Memorable Quotations:
George Bernard Shaw and Oscar Wilde (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Great American Writers (Kindle Book)

Memorable Quotations: Essayists (A - L)

Memorable Quotations: Essayists (M - Z)

Memorable Quotations: James Baldwin
(Kindle Book)

Memorable Quotations: Lord Byron
(Kindle Book)

Memorable Quotations from Albert Camus
(Kindle Book)

Memorable Quotations: Ralph Waldo Emerson
(Kindle Book)

Memorable Quotations: Johann Wolfgang von Goethe
(Kindle Book)

Memorable Quotations: Samuel Johnson
(Kindle Book)

Memorable Quotations: George Santayana
(Kindle Book)

Memorable Quotations: Jonathan Swift
(Kindle Book)

Memorable Quotations from Henry David Thoreau
(Kindle Book)

Memorable Quotations: Leo Tolstoy
(Kindle Book)

Memorable Quotations: African-American Writers

Memorable Quotations: Australian Writers

Memorable Quotations: Austrian Writers

Memorable Quotations: Edwardian Writers

Memorable Quotations: Elizabethan Writers

Memorable Quotations: Italian Writers

Memorable Quotations: Victorian Writers

Memorable Quotations: Women Writers

Memorable Quotations: American Women Writers

Memorable Quotations: British Women Writers

Memorable Quotations: Jewish Women Writers

Memorable Quotations: Women Short Story Writers

MemorableQuotations.com
http://www.memorablequotations.com