Children's Literature Quiz


Even a minor event in the life of a child
is an event of that child's world and thus a world event.
--Gaston Bachelard

The answers appear after the last question, number 11.


1. Little House in the Big Woods was written by what author?

a. Laura Ingalls Wilder
b. Robert Frost
c. Dorothy Parker
d. Irene Wildman Dingle

2. Phyllis Whitney received the Friends of Literature Award for Juvenile Fiction in 1943. Where was she born?

a. Saigon, Vietnam
b. Barcelona, Spain
c. Yokohama, Japan
d. East Vandergrift, Pennsylvania

3. Which children's book did James Thurber write?

a. The Thirteen Clocks
b. The Six Hens
c. The Ten Cats
d. The Two Jackets

4. Elizabeth George Speare's The Witch of Blackbird Pond takes place where?

a. Alabama
b. fifty miles from Rome
c. Victorian England
d. colonial New England

5. What was the real name of Dr. Seuss?

a. Theodore Seuss Geisel
b. Thomas John Seuss
c. Seuss Theodore Glass
d. Dwight David Seuss

6. The Tale of Peter Rabbit was written by what English author?

a. Charles Dickens
b. Oscar Wilde
c. Helen Beatrix Potter
d. Henry Potter

7. It's Like This, Cat by Emily Cheney Neville takes place in what city?

a. Boston
b. San Jose
c. New York
d. London

8. What book by Richard Arthur Warren Hughes is about children kidnapped by pirates?

a. Captain Blood
b. Peyton Place
c. Shipwrecked
d. A High Wind in Jamaica

9. Who wrote Hans Brinker, also known as The Silver Skates?

a. Dr. Seuss
b. Mary Mapes Dodge
c. Edna Ferber
d. Nancy Kerrigan

10. The English writer Charles Lutwidge Dodgson used what pen name?

a. Charles Dickens
b. Alice Glass
c. Maud Hatter
d. Lewis Carroll

11. Are You There God? was written by whom?

a. Lady Astor
b. Judy Blume
c. Jane Bloom
d. Sarah York



Answers: 1-a, 2-c, 3-a, 4-d, 5-a, 6-c, 7-c, 8-d, 9-b, 10-d, 11-b

A Literary Quiz (Index)

MemorableQuotations.com

Memorable Quotations:
Children's Literature Writers of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
American Novelists of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
British Women Writers of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Edwardian Writers (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Victorian Writers (Kindle Book)

Memorable Quotations: Charles Dickens
(Kindle Book)

Memorable Quotations from James Thurber
(Kindle Book)

Memorable Quotations: African-American Writers

Memorable Quotations: Australian Writers

Memorable Quotations: Austrian Writers

Memorable Quotations: British Women Writers

Memorable Quotations: Edwardian Writers

Memorable Quotations: Elizabethan Writers

Memorable Quotations: French Writers (A - L)

Memorable Quotations: French Writers (M - Z)

Memorable Quotations: German Writers

Memorable Quotations: Women Writers

Memorable Quotations: American Women Writers

Memorable Quotations: British Women Writers

Memorable Quotations: Jewish Women Writers

Memorable Quotations: Women Short Story Writers

MemorableQuotations.com
http://www.memorablequotations.com