Broadcast Journalists Quiz


The answers appear after the last question, number 27.


1. After covering the fall of Vietnam and Cambodia, who was named CBS White House correspondent in 1976?

a. Ed Bradley
b. Dan Rather
c. Jane Pauley
d. Diane Sawyer

2. Who wrote One Man's America and The Americans?

a. Edward R. Murrow
b. Peter Jennings
c. Dan Rather
d. Alistair Cooke

3. Where was Barbara Walters born?

a. Paris
b. Bonn
c. Rome
d. Boston

4. From which college did Diane Sawyer graduate?

a. Yale
b. Wellesley
c. Smith
d. University of Pittsburgh

5. Who was anchorman of "The CBS Evening News" from 1962 to 1981?

a. Howard K. Smith
b. Barbara Walters
c. Mary Hart
d. Walter Cronkite

6. Who served as director of the Office of War Information during World War II?

a. Elmer Davis
b. Rush Limbaugh
c. Barbara Walters
d. Tom Brokow

7. Who was David Brinkley's partner beginning in 1956 on NBC?

a. Dan Rather
b. Peter Jennings
c. Chet Huntley
d. Edward R. Murrow

8. Who worked on radio's "Information Please"?

a. Franklin Pierce Adams
b. Benjamin Franklin III
c. Dan Rather
d. Diane Sawyer

9. Where was Peter Jennings born?

a. Toronto
b. New York
c. Boston
d. Berlin

10. Who was host of "Nightline" beginning in 1980?

a. Dan Rather
b. Ted Koppel
c. Edward R. Murrow
d. Dorothy Parker

11. After 38 years with NBC, to where did David Brinkley move?

a. CBS
b. CNN
c. ABC
d. PBS

12. Who wrote Kick the Can and Lost and Found?

a. James Lehrer
b. David Brinkley
c. Dan Rather
d. Barbara McPherson

13. Who was once deputy director of the Peace Corps?

a. Diane Sawyer
b. Bill Moyers
c. Mary Hart
d. Clara Bell

14. Who became a professor at Princeton University in 1992?

a. Bill Moyers
b. Roger Mudd
c. Edwin Newman
d. Heather Butts

15. Who served as director of the U.S. Information Agency from 1961 to 1963?

a. Edward R. Murrow
b. Roger Mudd
c. Andy Rooney
d. Bill Moyers

16. Who wrote A Civil Tongue?

a. Edwin Newman
b. Rush Limbaugh
c. Diane Sawyer
d. Jane Pauley

17. What was Jane Pauley's major at Indiana University?

a. biology
b. journalism
c. computer science
d. political science

18. Where did Dan Rather go to college?

a. Bunker Hill Community College
b. Yale
c. Sam Houston State College
d. Columbia

19. Who began his career as a drama critic for the Minneapolis Times?

a. Harry Reasoner
b. Dan Rather
c. Edward R. Murrow
d. Peter Jennings

20. Who worked at Stars and Stripes during World War II?

a. Barbara Walters
b. Harry Reasoner
c. Andy Rooney
d. Dan Rather

21. Who wrote Flashbacks: On Returning to Vietnam?

a. Morley Safer
b. Dan Quayle
c. Rush Limbaugh
d. Dan Rather

22. Who died in an auto accident in 1983?

a. Andy Rooney
b. Edward R. Murrow
c. Jessica Savitch
d. Edwin Newman

23. What does the K stand for in Howard K. Smith's name?

a. Kenneth
b. Kite
c. Kerry
d. Kingsbury

24. Who was director of the Voice of America from 1965-67?

a. John Chancellor
b. Bill Moyer
c. Dan Rather
d. Mary Hart

25. Who wrote So Long until Tomorrow?

a. George Bush
b. Lowell Thomas
c. Bill Moyer
d. Jane Pauley

26. Who served as a communications officer in World War II?

a. Mike Wallace
b. Dan Rather
c. Edward R. Murrow
d. Bill Miller

27. Where was Tom Brokaw born?

a. Webster, South Dakota
b. Clearwater, Florida
c. Baltimore, Maryland
d. Apollo, Pennsylvania



Answers: 1-a,2-d, 3-d, 4-b, 5-d, 6-a, 7-c, 8-a, 9-a, 10-b, 11-c, 12-a, 13-b, 14-b, 15-a, 16-a, 17-d, 18-c, 19-a, 20-c, 21-a, 22-c, 23-d, 24-a, 25-b, 26-a, 27-a

A Literary Quiz (Index)

MemorableQuotations.com

Memorable Quotations:
Journalists of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Women Journalists of the Past (Kindle Book)

Memorable Quotations:
Jewish Writers of the Past

Memorable Quotations:
Massachusetts Writers of the Past

Memorable Quotations:
Famous Teachers of the Past

Memorable Quotations:
American Women Writers of the Past

Memorable Quotations: Jewish Women Writers

Memorable Quotations: Jewish Writers

Memorable Quotations: Massachusetts Writers

Memorable Quotations: Screenwriters

Memorable Quotations: Short Story Writers (A - L)

Memorable Quotations: Short Story Writers (M - Z)

Memorable Quotations: Speechwriters

Memorable Quotations: Women Writers

Memorable Quotations: American Women Writers

Memorable Quotations: Jewish Women Writers

Memorable Quotations: Women Short Story Writers

MemorableQuotations.com
http://www.memorablequotations.com